Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

 

Sănătate și securitate în muncă - rolul psihologului în specialitatea PMO

 

În ultimii ani, activitatea psihologilor din domeniul psihologiei muncii și organizațională a devenit extrem de vulnerabilă în fața modificărilor legislației privind sănătatea și securitatea în muncă. Dacă în anul 2007, poziția psihologului PMO era aceea de partener al medicului de medicina muncii în pachetul de servicii medicale privind securitatea și sănătatea la locul de muncă, în 2011 se produce o ajustare a acestui parteneriat în termeni de condiționare a intervenției psihologului PMO în funcție de “la indicația medicului de medicina muncii...” (potrivit H.G. 1169/2011 pentru modificarea și completarea H.G. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor).

Citește mai mult:Sănătate și securitate în muncă - rolul psihologului în specialitatea PMO

 

Consultare publică - Varianta revizuită: Cod deontologic și Cod de procedură disciplinară (26.09.2018)

 

 

Dragi colegi,

Cele două documente care reglementează funcționarea etică a profesiei de psiholog, "Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică" și "Codul de procedură disciplinară" sunt documente critice pentru o practică de calitate, onestă și cu impact social.

Citește mai mult:Consultare publică - Varianta revizuită: Cod deontologic și Cod de procedură disciplinară...

 

ROFI - varianta aprobată în ședința CD și CC din 22 septembrie 2018 pentru etapa de consultare publică (24.09.2018)

 

  

Dragi colegi,

Așa cum știți, Regulamentul de Organizare și Funcționare Internă (ROFI) a Colegiului Psihologilor din România este unul din documentele care trebuie să ajungă pe agenda Convenției Naționale a Colegiului Psihologilor din România, având nevoie de aprobarea acesteia pentru a putea intra în vigoare, conform legii.

Citește mai mult:ROFI - varianta aprobată în ședința CD și CC din 22 septembrie 2018 pentru etapa de consultare...

 

Precizări utile privind Liniile directoare ale profesiei de psiholog - Consultare - Faza a 2-a (02.09.2018)

 

Dragi colegi,

Puteți oferi feedback-ul vostru în faza a 2-a a consultărilor până în data de 6 septembrie, vineri noaptea, pe formularul acesta https://goo.gl/SsU6Us, în legătură cu draftul documentului privind liniile directoare ale dezvoltării profesiei de psiholog, pe care îl puteți consulta aici https://goo.gl/LJihm5.

În prima fază a consultărilor transparente am obținut prin aportul dvs. peste 450 de răspunsuri, în condițiile în care aportul presupunea un timp și un efort mare de articulare a lucrurilor dorite pentru profesie și pentru psihologi.

Vă mulțumim!

În faza a 2-a, în care completarea formularului durează sub 5 minute, ne așteptăm să avem o participare chiar mai bună.

Citește mai mult:Precizări utile privind Liniile directoare ale profesiei de psiholog - Consultare - Faza a 2-a...

 

 

Consultare publică - Standarde de calitate ale programelor de formare profesională a psihologilor cu drept de liberă practică (31.08.2018)

 

Stimați colegi,

În ședința din 09 martie 2018, Comitetul director a decis revizuirea standardelor de calitate privind evaluarea programelor de formare profesională a psihologilor cu drept de liberă practică.

Vă adresăm rugămintea de a ne oferi suport în diseminarea acestor modificări și de a ne transmite observațiile/completările dvs. la forma actuală a proiectului de modificare, utilizând formularul de feedback atașat, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Citește mai mult:Consultare publică - Standarde de calitate ale programelor de formare profesională a psihologilor...

 

Consultare linii directoare - faza a 2-a (31.08.2018)

 

Dragi colegi psihologi,

 

Avem bucuria să vă prezentăm draftul documentului privind Liniile directoare ale dezvoltării profesiei de psiholog, cu care intram în faza a 2-a a consultărilor și dezbaterilor, atât online cat și, sperăm, față în față în convențiile filialelor din care faceți parte.

 

Citește mai mult:Consultare linii directoare - faza a 2-a (31.08.2018)

 

Consultare publică linii directoare ale profesiei de psiholog

(15.07.2018)

 

Dragi colegi,
 

Profesia de psiholog din România are nevoie de o strategie de dezvoltare pentru următorii 10 - 15 ani, în acord cu exigențele pieței serviciilor de psihologie, ale standardelor de formare avansată a profesioniștilor din domeniu și ale necesității implicării mult mai active a psihologilor în toate sferele vieții sociale, potrivit competențelor dobândite.

Citește mai mult:Consultare publică linii directoare ale profesiei de psiholog (15.07.2018)

 

Consultare publică - cod deontologic și cod de procedură disciplinară

(09.07.2018)

 

Stimate coleg(ă),

Consultarea publică a documentelor ce reglementează standardele etice ale practicării profesiei de psiholog tocmai a început.

Facem un apel la implicarea ta activă în analiza celor două documente, Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și Codul de procedură disciplinară, și transmiterea tuturor observațiilor/completărilor tale până în data de 15 august 2018.

Citește mai mult:Consultare publică - cod deontologic și cod de procedură disciplinară (09.07.2018)