Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Depunere dosare profesionale

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA

 

Procedură privind depunerea dosarelor profesionale

începând cu data de 17 martie 2020

 

Având în vedere:

Decretul Președintelui României privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României începând cu data de 16.03.2020 urmare a evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19 la nivelul țării, precum și măsurile luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru protejarea populației și pentru evitarea răspândirii COVID-19,

Faptul că, dată fiind activitatea cu publicul desfășurată de către Colegiul Psihologilor din România prin intermediul Secretariatului Colegiului Psihologilor din România, Comitetelor filialelor teritoriale și membrilor Comitetului director și Consiliului Colegiului Psihologilor din România, în vederea protejării persoanelor implicate și evitării răspândirii COVID-19 este necesară luarea unor măsuri în acest sens,

Colegiul Psihologilor din România a stabilit, începând cu data de 17 martie 2020, depunerea dosarelor profesionale exclusiv online, în baza prezentei proceduri.

Procedura pentru depunerea dosarelor profesionale implică parcurgerea următoarelor etape (descarcă procedura) 

În cazul în care aveți neclarități cu privire la procedura de depunere a dosarelor profesionale, vă rugăm să ne contactați la adresele de e-mail aferente filialelor teritoriale de care aparțineți sau la numerele de telefon afișate pe site, la secțiunea Filiale.

Vă mulțumim anticipat pentru suport!

Laura Cristina Pătruț
Director executiv 

 

CONȚINUTUL DOSARELOR PROFESIONALE:

 1. Anexa 1 - conținut dosar atestare profesională nivelul I - practicant - regim exercitare supervizare (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)
 2. Anexa 2 - conținut dosar atestare profesională - nivelul I practicant - regim exercitare autonom (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)
 3. Anexa 3A - conținut dosar atestare profesională schimbare treaptă nivelul II - specialist (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 3B - conținut dosar atestare profesionala schimbare treaptă nivelul III - principal (aprobată in ședința CD - 31.10.2019)

 4. Anexa 4 - conținut dosar înregistrare cabinet individual de psihologie (aprobată în ședinta CD - 18.05.2020 - modificări aprobate pentru specialitățile Comisiei MTS)

  Metodele și tehnicile de evaluare și asistență psihologică avizate de Comitetul director al C.P.R.

 5. Anexa 5A - conținut dosar atestare program de formare profesională de lungă durată în psihoterapie (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5B - conținut dosar atestare program de formare profesională de lungă durată în consiliere psihologică (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5C - conținut dosar atestare program de formare profesională de lungă durată în psihologie judiciară (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5D - conținut dosar atestare programe universitare în psihologie - masterate și programe postuniversitare (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5E - conținut dosar atestare programe de formare profesională continuă cu caracter unic - cursuri, școli de vară, workshop-uri (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5F - conținut dosar atestare program de formare profesională continuă cu caracter repetitiv (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5G - conținut dosar atestare program de formare profesională continuă cu caracter unic, de durată redusă, 2-4 ore (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5H - conținut dosar înregistrare furnizor de formare profesională (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5I - conținut dosar înregistrare furnizor de formare profesională din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

 


DOCUMENTE UTILE PENTRU DEPUNEREA DOSARELOR:

 

TAXE PROFESIONALE:

1. Taxă reprezentând cotizația anuală

      250 lei indiferent de numărul de specialități pentru care s-a obținut atestatul de liberă practică.

Psihologii cu drept de liberă practică vor achita, la obținerea primului atestat de liberă practică, o cotizație anuală, aferentă primului an în calitate de membru al Colegiului Psihologilor din România, calculată începând cu luna în care a fost eliberat atestatul de liberă practică (250/12 X numărul de luni dintr-un an, începând cu luna în care a fost eliberat atestatul de liberă practică), în conformitate cu Dispoziția nr. 19 din 31.05.2018, emisă de președintele Colegiului Psihologilor din România;

2. Taxă analiză dosar acces în profesie - treapta de practicant în supervizare
      300 lei pentru fiecare specialitate pentru care se depune dosarul;
  sau
      150 lei dacă dosarul este depus de către solicitantul care face dovada încadrării într-un grad de handicap, foști deținuți politici sau absolvenți care solicită atestarea în termen de maximum 6 luni de la data promovorii examenului de licență;

3. Taxă analiză dosar acces în profesie - altă treaptă decât practicant în supervizare
      300 lei pentru fiecare specialitate pentru care se depune dosarul;
  sau
      150 lei dacă dosarul este depus de către solicitantul care face dovada încadrării într-un grad de handicap sau foști deținuți politici;

4. Taxă analiză dosar schimbare de treaptă
      300 lei pentru fiecare specialitate pentru care se depune dosarul;
  sau
      150 lei dacă dosarul este depus de către solicitantul care face dovada încadrării într-un grad de handicap sau foști deținuți politici;

5. Taxă analiză dosar înregistrare formă de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică
      300 lei, indiferent de numărul de specialități pentru care se solicită analiza dosarului;

6. Taxă analiză dosar înregistrare mențiuni la certificatul de înregistrare (adăugare specialitate, adăugare/modificare punct de lucru)
      150 lei, indiferent de numărul de specialități pentru care se solicită analiza dosarului;

7. Taxă analiză dosar modificare certificat de înregistrare formă de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică (schimbare sediu profesional)
      300 lei, indiferent de numărul de specialități pentru care se solicită analiza dosarului.

8. Taxă analiză cerere și dosar pentru acordarea dreptului de supervizare profesională într-o specialitate profesională
      500 lei / 5 ani
, pentru fiecare specialitate pentru care se solicită acordarea dreptului de supervizare profesională.

 

 

INFORMATII FINANCIARE:

Cod de Inregistrare Fiscala (CIF): 18102208

Conturi IBAN pentru plata taxelor si cotizatiilor (puteți efectua plata în oricare dintre ele):

         RO46 RZBR 0000 0600 1635 0758  deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Brâncoveanu

         sau

         RO50 BREL 0002 0001 6813 0100  deschis la Libra Internet Bank 

        Persoana de contact: Specialist în relații publice Aurelia Marin
        Număr de telefon: 0372.007.340 - interval orar: luni - vineri, 09.00 - 13.00
        Program cu publicul:  luni - vineri, 09.00 - 13.00  - Etajul 2

        email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (pentru solicitare factură fiscală
                                                                                transmitere date și alte informații pentru facturare)
        email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (pentru confirmare plata cotizații anuale: 
                                                                              transmitere copie scanata sau poză dovada de plata)