Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Comunicat - victorie in instanta - sentinta din 14 iulie

Comunicat - victorie in instanta - sentinta din 14 iulie

Dragi colegi,

 

Vă aducem la cunoștință victoria importantă obținută de avocații noștri în instanță.

Prin soluția pronunțată astăzi, 14 iulie 2017, în Dosarul nr. 3612/2/2017, Curtea de Apel București – Secția a VIII a de contencios administrativ și fiscal a hotărât respingerea ca neîntemeiată a cererii de suspendare a executării hotărârilor adoptate la data de 10 aprilie 2017 de către Consiliul Colegiului Psihologilor din România și de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România, respectiv:

  • Hotărârile nr. 1/10.04.2017, nr. 2/10.04.2017, nr. 3/10.04.2017 ale Consiliului Colegiului Psihologilor din România și ale Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România.
  • Hotărârea nr. 1/10.04.2017 a Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România.

Aceste hotărâri au ca obiect atât organizarea și desfășurarea alegerilorpentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, a cărui Convenție națională are loc mâine, 15 iulie 2017, cât și suspendarea dlui Mihai Aniței din funcția de președinte al Colegiului Psihologilor din România începând cu data de 10 aprilie 2017 și numirea președintelui interimar, Florinda Golu, până la alegerea unui nou președinte de către Convenția națională a Colegiului Psihologilor din România.

Cererea de suspendare respinsă ca neîntemeiată a fost formulată de către Colegiul Psihologilor din România, prin dl Mihai Aniței și de către dl Constantin Lucian Romulus, în calitate de reclamanți, în contradictoriu cu Colegiul Psihologilor din România prin forurile de conducere Consiliul Colegiului Psihologilor din România și Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România, în calitate de pârâți.

Prin urmare, având în vedere soluția de respingere ca neîntemeiată a cererii de suspendare a executării hotărârilor sus - menționate, acestea continuă să producă efecte depline. 

Iată mult așteptata confirmare a faptului că demersurile noastre de reintrare pe făgașul normalității sunt tot mai aproape de finalizare pentru a reda Colegiul tuturor psihologilor.

Vă așteptăm mâine, 15 iulie 2017, la ședința Convenției naționale a Colegiului Psihologilor din România pentru alegerea forurilor de conducere. Pentru ca întregul demers să aibă o finalitate cu adevărat istorică, este nevoie de prezența și susținerea reprezentanților la convenția de mâine, într-o proporție covârșitoare pentru a asigura cvorum-ul.

Vă mulțumim pentru susținerea voastră, care ne-a dat putere să continuăm această luptă, astfel încât breasla noastră să-și recâștige drepturile și demnitatea.
 

Cu considerație,
Conf.univ.dr. Florinda Golu
Președinte interimar al CPR